Maršrutas Merkio upe

Merkys – dešinysis Nemuno intakas, didžiausia pietryčių Lietuvos upė, devintoji pagal ilgį upė Lietuvoje. Upės visas ilgis – 203 km, iš jų Lietuvoje – 185,2 km.
Baidarių maršrutai Merkio upe nėra sudėtingi, jie įveikiami daugeliui turistų. Pasitaikančios kliūtys – įvirtę medžiai ir po vandeniu slypintys akmenys – tik daro plaukimą įdomesniu. Plaukti Merkiu yra lengviau ir paprasčiau negu Ūla ar Grūda. Baidarių maršrutą Merkio upe galima pasirinkti pagal kilometražą įvairiomis atkarpomis. Merkys teka per Dzūkijos nacionalinį parką ir ties Merkine įteka į Nemuną. Ypač malonu plaukti Merkiu aštuonviečiais plaustais. Tempas ir veiksmas lėtesni nei baidarėmis, tačiau yra daugybė kitų privalumų : saugu su mažais vaikais, miela su vyresniais artimaisiais, gera su draugais atsipalaiduoti, su klasiokais pasinerti į prisiminimus…Plaukimas plaustais – tai puiki relaksacija, stebint vaizdingus Merkio krantus, besiklausant daugybės šaltinių čiurlenimo ir įvairiabalsių paukščių čiulbėjimo.

Kiti maršrutai

Ši upė puikiai tinka pavasariniams ar rudeniniams vienos dienos plaukimams patyrusiems vandenininkams.

Ūlos upė pasižymi srovės jėga ir veržlumu, kilpų ir vingių gausumu, todėl baidarės Ūla - puikus pasirinkimas aktyvaus poilsio mėgėjams.

Baidarių maršrutai Varėnės upe siekia apie 20 km. Tai vienos dienos plaukimas, o kitą dieną galima plaukti Merkiu.